OFFICIEEL: Zulte Waregem haalt Poolse flankspeler uit Ligue 1 binnen

OFFICIEEL: Zulte Waregem haalt Poolse flankspeler uit Ligue 1 binnen

29-01-2023 21:30 Laatste update: 30-01-2023 21:10
4

Door de 1-2-thuisnederlaag tegen Club Brugge blijft SV Zulte Waregem voorlopig onder de rode streep staan. Met Christian Brüls en Ruud Vormer haalde het nochtans al twee gedegen winterversterkingen in huis. Karol Fila zou de derde kunnen worden.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Essevee de 24-jarige Pool zo goed als binnen. Het voorbije anderhalf jaar kwam hij uit voor Racing Strasbourg, in de Franse Ligue 1. Daar mocht hij vorig seizoen nog geregeld aantreden, maar deze jaargang is zijn speeltijd serieus geslonken. Verder dan 46 speelminuten geraakte Fila voorlopig niet in de Franse hoogste klasse.

Daar lijkt het nu ook bij te blijven, althans op zijn minst tot komende zomer. Strasbourg zou namelijk op het punt staan om Fila uit te lenen aan Zulte Waregem. De Pool kan zowel op rechtsachter als op rechtsmidden uit de voeten. Van een aankoopoptie zou overigens geen sprake zijn. Fila is ook Pools belofte-international, maar werd nog nooit opgeroepen voor het A-elftal van zijn land.

Update: Zulte Waregem heeft nu ook de komst van Karol Fila geofficialiseerd. De 24-jarige Pool komt op huurbasis over van Strasbourg.