Van Bommel baalt van gelijkspel bij Anderlecht: Dit zijn twee verloren punten

Van Bommel baalt van gelijkspel bij Anderlecht: "Dit zijn twee verloren punten"

29-01-2023 21:00
36

Royal Antwerp FC heeft slechts één puntje kunnen meenemen bij RSC Anderlecht. Na een wedstrijd met twee rode kaarten bleek het scorebord onaangeroerd: 0-0. Daar baalde Mark van Bommel van.

Volgens de trainer van Antwerp verdiende slechts één elftal de overwinning: het zijne. "Dit zijn twee verloren punten", liet hij zijn ontgoocheling spreken bij Sporza. "In de eerste helft leek het alsof Anderlecht veel beter was, maar ze zijn absoluut niet gevaarlijk geweest. Wij ook niet, maar verdedigend hadden we het goed onder controle. We kwamen alleen niet in ons spel, we speelden te snel diep."

Bij de rust had Van Bommel blijkbaar het een en ander bijgestuurd. Plots geraakte Antwerp wél aan mogelijkheden. "In de tweede helft begonnen we heel goed en hadden we de wedstrijd moeten beslissen. Verdedigend zijn we niet in de problemen gekomen, ook niet met tien spelers. Anderlecht heeft zelfs niet op doel geschoten", eigent de Nederlander zichzelf en zijn manschappen de mentale zege toe.

Daar koopt Antwerp echter weinig mee in het klassement. De achterstand op koploper KRC Genk bedraagt nu negen punten, maar de Limburgers hebben wel nog twee wedstrijden tegoed. Zondagavond kunnen ze al drie punten verder weglopen. Genk ontvangt RFC Seraing, de hekkensluiter.