Roos Vormer blikt terug op moeilijke periode: 'Hij was kort, veelal chagrijnig'

Roos Vormer blikt terug op moeilijke periode: 'Hij was kort, veelal chagrijnig'

29-01-2023 17:16

Voor de familie Vormer waren het enkele moeilijke maanden. Voor voetballer Ruud Vormer, maar ook voor zijn vrouw Roos. Die zag haar man amper nog voetballen, wat hem niet meteen het zonnetje in huis maakte.

Roos Vormer begrijpt ook dat haar man het moeilijk had. "Natuurlijk was hij gefrustreerd. Ruud is een sportman. Als hij eruit wordt gezet, is dat een ramp. Voor iedereen", geeft de vrouw van Vormer aan in Het Laatste Nieuws.

De voetbalproblemen van Vormer zorgde ook voor zorgen naast het veld. "Ik heb geprobeerd om te blijven praten met hem, maar dat was niet eenvoudig. Ruud is niet echt een prater. Al helemaal niet wanneer het over gevoelens gaat. Hij was kort. Veelal chagrijnig ook. De kinderen beseften dat Ruud niet zichzelf was. Ik heb hen toen uitgelegd dat het kwam omdat papa niet meer mocht meedoen bij Club", legt Roos uit.

Uiteindelijk had Roos Vormer er ook genoeg van. Zij wilde haar man weer gelukkig zien. "Weet je, ik ga heel lang mee in een verhaal. Tot op een zekere hoogte, want dán word ík boos. Op een bepaald moment vond ik het genoeg geweest. Als je de enige bent die constant vrolijk moet doen... ‘Ja, dááág. Zoek het ‘effe’ lekker uit.’ Tot hier en echt niet verder, dacht ik", geeft ze aan.

Vomer besloot deze winter toch om Club Brugge te verlaten en aan de slag te gaan bij SV Zulte Waregem, waar hij het voetbalgeluk weer heeft gevonden.