Anderlecht en Antwerp vinden geen winnaar in thriller met twee rode kaarten

29-01-2023 15:22
114

Twee rode kaarten, sterke reddingen van Bart Verbruggen en een spannende tweede helft in RSC Anderlecht - Royal Antwerp FC hebben niet voor een winnaar kunnen zorgen. Na 90 minuten voetballen stond het nog steeds 0-0.

RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC mochten zondag de voetbaldag op gang trappen. Voor Anderlecht nog eens de kans om zich te tonen voor eigen publiek, al kreeg het met Antwerp geen makkelijke tegenstander voor de kiezen.

De bezoekers, die het zonder Vincent Janssen deden, wisten aanvankelijk wel enkele goede kansen bij elkaar te voetballen. Het vizier stond echter niet scherp en Anderlecht wist zich dankzij onder meer een bedrijvige Majeed Ashimeru weer in de wedstrijd te knokken. Het echt grote gevaar bleef echter uit en doelman Jean Butez bleef vrijwel werkloos. Antwerp daarentegen leek vooral te wachten op een counter of een klein foutje achterin bij de Brusselaars.

Anderlecht leek naarmate de wedstrijd vorderde ook steeds minder op een ploeg in een vormcrisis. Het eiste de bal op en drukte Antwerp naar achter. Het gebrek aan een diepe spits in vorm bleek echter wel duidelijk. Zowel Anders Dreyer als Benito Raman hadden het moeilijk en kwamen amper aan bod. Bij de rust bleef het dan ook 0-0.

Een nieuwe helft, een nieuwe kans op doelpunten. Antwerp kreeg na balverlies van Diawara alvast vroeg een goede kans op dat doelpunt. Gyrano Kerk leek bij zijn debuut te gaan scoren, Bart Verbruggen hield met een knappe redding de netten schoon.

Diezelfde Verbruggen bleef de grote uitblinker en hield op het uur Anderlecht twee keer recht na pogingen van Balikwisha en Muja. Uitstekende reddingen van de Nederlandse doelman, die de nul op het scorebord liet staan.

Een echte wake up-call bleek het niet voor Anderlecht. Het had wel goede intenties, maar zat na een uur voetballen nog steeds aan nul doelpogingen binnen het kader. Paars-wit kreeg het wel wat makkelijker na een meer dan terechte rode kaart voor Calvin Stengs, die een stevige slag uitdeelde in het gezicht van Diawara.

Heel lang bleef dat voordeel echter niet staan. Na twee domme gele kaarten voor Benito Raman werd de aanvaller een kwartier voor tijd ook van het veld gestuurd. Tien tegen tien in het slotkwartier, dat nog voor flink wat spanning zorgde. Beide clubs, en dan vooral Anderlecht, probeerden nog tot scoren te komen. Het doelpunt kwam er niet meer. Het bleef 0-0.