Maguire op de bank bij United: Nog nooit in die positie gezeten

Maguire op de bank bij United: "Nog nooit in die positie gezeten"

29-01-2023 13:42
2

Harry Maguire geeft toe moeite te hebben met zijn reserverol bij Manchester United, maar voegt daar meteen aan toe hard te willen knokken voor een basisplaats. Onder manager Erik ten Hag is hij die kwijtgeraakt.

Maguire werd door Manchester United de duurste verdediger ooit gemaakt, maar heeft de twijfels nooit kunnen overwinnen en zit nu op de bank. "Ik ben 29 en heb in mijn carrière nog nooit in deze positie gezeten. Ik wil er niet aan wennen, maar het hoort bij het voetbal. Ik push, train goed, en als de kans zich voordoet, moet ik die pakken", vertelt Maguire in Engelse media.

"Het is tweeënhalve week geleden sinds mijn laatste basisplaats, maar ik heb het gevoel dat ik goed voor mezelf heb gezorgd. Ik heb hard gewerkt op training. De jongens die aan het spelen zijn, doen het goed. Ik moet er klaar voor zijn als mijn kans komt. We zullen allemaal nodig zijn voor de tweede seizoenshelft."

Ten Hag kwam eerder dit weekend al aan het woord over Maguire. "Nee, hij is geen vijfde keus, maar het is aan hem. Ik moet zeggen dat hij heel goed traint, kwaliteit brengt en dat is wat ik verwacht van alle spelers in het team. Hij moet vechten voor zijn positie en dan kunnen dingen veranderen, soms ook heel snel. Na het WK had hij moeten spelen, maar toen werd hij ziek. Daar kan ik niets aan doen en dat weet hij. Dan moet je wachten op je kans, dat zijn de wetten van het topvoetbal. Als de kans er is, moet je er klaar voor zijn."