Geraerts is duidelijk over Vertessen: “Niemand krijgt zijn plekje cadeau”

Geraerts is duidelijk over Vertessen: “Niemand krijgt zijn plekje cadeau”

29 januari - 13:31
2

Exit Dante Vanzeir, welkom Yorbe Vertessen. Toch vergeten we misschien te gemakkelijk dat er ook een zekere Gustaf Nilsson bij Union Saint-Gilloise rondloopt. De spits van Karel Geraerts scoorde zaterdag opnieuw en laat op die manier Vertessen meteen weten dat hij er ook nog rondloopt. 

Een klasseflits van Nilsson was het enige verschil zaterdagavond tegen Charleroi. De spits krijgt er een nieuwe concurrent bij en laat meteen weer zien dat hij ook een neus voor doelpunten heeft. Vertessen is meteen fit en zou eigenlijk woensdag in de beker al kunnen spelen tegen Antwerp, maar om een basisplaats af te dwingen moet hij wel voorbij Nilsson geraken. Dat geeft ook geraerts aan. “Bij ons krijgt niemand zijn plekje cadeau”, aldus Geraerts. “Je moet vechten voor je plaats, je moet het verdienen.” 

Het vertrek van Vanzeir laat hoe dan ook een gat achter. Maar er staan bij Union een aantal hongerige aanvallers te azen op zijn plekje in het team. “Met Vanzeir verliezen we een enorm belangrijke speler. De afgelopen 2,5 jaar deed hij het uitstekend voor ons”, aldus Geraert.

“Ik ben erg tevreden dat we Yorbe hebben kunnen aantrekken voor de komende zes maanden. Er komen nog heel veel matchen aan, want we doen nog mee op drie fronten. Om dat drukke programma aan te kunnen, hebben we veel goede spelers nodig. Yorbe is zo iemand”.