Mbamba (ex-Club Brugge) zet grote stap: Xabi Alonso zal hem veel leren

Mbamba (ex-Club Brugge) zet grote stap: "Xabi Alonso zal hem veel leren"

29 januari - 11:57
6

Noah Mbamba zette deze maand een grote stap in zijn carrière. De jonge Belg verliet Club NXT en trok richting de Bundesliga om bij Leverkusen te voetballen. Onder de vleugels van Xabi Alonso hoopt Mbamba speelminuten te krijgen. 

Bayer Leverkusen zal ongetwijfeld proberen het potentieel van Mbamba ten volle te benutten. Mbamba heeft nog niet de kans gehad om zijn eerste start te maken voor Bayer Leverkusen, maar Xabi Alonso zou niet lang moeten wachten om hem zijn eerste minuten te geven. De kans zit er dik in dat Mbamba zondag tegen Dortmund in actie komt. 

"Deze transfer verraste me”, klinkt het bij zijn voormalige coach. “Ik dacht dat hij het goed deed bij Brugge, maar misschien was hij ongeduldig", aldus Arno Van den Abbeel. "Hij is een van de beste die ik in mijn carrière heb gezien," voegde Van den Abbeel eraan toe. "Toen was het te gemakkelijk voor hem. Nu wordt hij geconfronteerd met een ander niveau. En zijn coach was een van de beste middenvelders ter wereld. Hij zal hem veel kunnen leren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s