De winterklok tikt: Frey is razendsnel vervangen, Antwerp wacht op zorgenkindjes

De winterklok tikt: Frey is razendsnel vervangen, Antwerp wacht op zorgenkindjes

29-01-2023 11:30 Laatste update: 30-01-2023 10:42
2

De dagen worden langer, maar voor de wintermercato geldt het tegenovergestelde. Dinsdagnacht sluit de tussentijdse transfermarkt ongenadig haar deuren. Ook in de Jupiler Pro League wordt nog volop gejaagd op broodnodige versterkingen en fortuinlijke buitenkansjes. VoetbalPrimeur.be overloopt welk werk er nog op de plank ligt bij de Belgische topclubs. In deze vijfde aflevering: Royal Antwerp FC.

Transferactiviteit tot dusver:
IN: Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou)
UIT: Dinis Almeida (Ludogorets), Pierre Dwomoh (van SC Braga naar KV Oostende), Michael Frey (Schalke 04)

De ingang
Anno 2023 beschikt Antwerp, met dank aan sterke man Paul Gheysens, over voldoende financiële slagkracht om op de mercato uit te pakken. En scheve situaties recht te zetten. De plots vertrekwens van Michael Frey (verderop meer daarover) verraste vriend en vijand, maar Marc Overmars en co schakelden razendsnel door. Met Gyrano Kerk haalde The Great Old al een vervanger in huis. Zeker niet hetzelfde type, maar zijn boerenjaren bij FC Utrecht doet wel het beste verhopen.

Zo groeit de Nederlandse enclave op de Bosuil weer wat verder. Wie weet komt er in de sloturen van de wintermercato nóg wat oranje bloed bij. De naam van Daley Blind zong lange tijd rond, waarna de veelvoudige international zowaar bij Bayern München tekende. Op linksachter blijft de spoeling op die manier dun, al hebben de recente prestaties van Gastón Ávila de Antwerpse burger veel moed gegeven. Verder kijkt de oudste club van het land vooral naar haar medische staf. Pieter Gerkens, Koji Miyoshi, Christopher Scott, Sam Vines, Alhassan Yusuf ... Het is slechts een greep uit de lijst van geblesseerde spelers die stilaan opnieuw hun plekje zullen innemen.

Inkomende geruchten: Josafat Mendes (AIK Solna)

De uitgang
Met Frey heeft toch een waardevolle pion Deurne-Noord verlaten. Een man met 555 speelminuten en - nog belangrijker - zeven competitiedoelpunten doe je niet zomaar vergeten. Aangezien de Antwerpse bestuur nog voluit mikt op een prijs, zowel in de JPL als in de Croky Cup, zou het straf zijn mocht er nog een (min of meer) vaste waarde de deur achter zich dicht trekken.

Intussen heeft de transfercel wel al een stevige slag geslagen. Volgens verschillende media zou William Pacho Antwerp komende zomer inruilen voor Eintracht Frankfurt, en dat voor een clubrecord. Het oorspronkelijk genoemde bedrag van zestien miljoen euro zou lichtjes overdreven zijn, maar het staat vast dat de Ecuadoraan de kassa luid zal doen rinkelen. In tussentijd probeert Pacho nog in schoonheid af te sluiten.

Uitgaande geruchten: William Pacho (Eintracht Frankfurt, pas in de zomer)