Scorende Mertens helpt Galatasaray aan zege, gelijkspel voor Clement in derby

Scorende Mertens helpt Galatasaray aan zege, gelijkspel voor Clement in derby

28 januari - 23:31
2

In Turkije blijft Galatasaray SK het goed doen. Zaterdag won het met 0-4 Giresunspor. Dries Mertens tekende voor de openingsgoal. Philippe Clement bleef met Moanco dan weer op een 1-1 gelijkspel steken tegen Olympique de Marseille.

Giresunspor - Galatasaray SK 0-4
Vlak voor de pauze liet Icardi een strafschop onbenut. Toch kon Galatasaray gaan rusten met een voorsprong. Mertens opende in de blessuretijd de score. Na de pauze liep de leider vlot verder uit. Icardi wist dan toch te scoren en ook Rashica en Akgun waren trefzeker. 

Marseille - Monaco 1-1
In de Ligue 1 geeft de derde plaats op het einde van het seizoen recht op een ticket voor de Champions League. Marseille heeft die plaats momenteel in handen. Monaco zou die graag willen. Zaterdag begon de ploeg van Clement het best aan de partij en kwam ook verdiend op voorsprong. De bezoekers hadden wel een eigen doelpunt van Veretout nodig om te vieren. 

Derby de la Mediterranée had trouwens een serieus Belgisch tintje. Clement liet immers Matazo aan de match beginnen. Dat ging ook op voor Diatta (ex-Club Brugge). Bij Marseille liep er nog bekend volk rond met Mbemba, Malinovski en Gigot. 

Uiteindelijk kende de derby geen winnaar. Sanchez zette immers de 1-1 eindstand op het bord.  

In de stand behoudt Marseille zijn voorsprong van vijf punten op Monaco. L'OM telt nu negen punten minder dan PSG. De leider speelde ook nog één match minder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie