Danjuma (ex-Club Brugge) toont zich meteen en helpt Tottenham doorstoten in FA Cup

28-01-2023 20:51

Arnaut Danjuma heeft direct van zich laten horen bij zijn debuut voor Tottenham Hotspur. In een FA Cup-duel met Championship-club Preston North End maakte de ex-speler van Club Brugge een treffer als invaller. Daardoor gaat Tottenham door naar de achtste finale van het bekertoernooi.

Op bezoek bij Preston zat Danjuma voor het eerst bij de selectie van Spurs. Een basisplek kreeg hij nog niet van manager Antonio Conte: Dejan Kulusevski, Ivan Perišić (tevens ex-Club Brugge) en Son vormden het aanvalstrio. In de eerste minuut werden de intenties van Preston al duidelijk: het gaf de bal aan Tottenham en hoopte toe te slaan in de counter. Die tactiek werkte in de eerste helft: bij rust stond de brilstand namelijk nog op het scorebord.

Het lukte Tottenham echter al vrij snel om de ban te breken in de tweede helft. Met een prachtige knal van afstand maakte Heung-Min Son de eerste treffer van de avond. Twintig minuten later was de Zuid-Koreaan weer op fraaie wijze trefzeker. De wedstrijd was daardoor wel gespeeld. Conte besloot Danjuma dan ook al snel na de 0-2 zijn debuut te gunnen.

In totaal deed Danjuma nog twintig minuten mee bij Spurs. De Nederlander wist zijn visitekaartje direct af te geven: in de 86ste minuut prikte Danjuma de bal goed in de verre hoek, waardoor hij de eindstand op 0-3 bepaalde. Daardoor gaat Tottenham door naar de achtste finale van de FA Cup. Preston kan zich nu volledig gaan focussen op de competitie.