Bayern München komt in de problemen na derde 1-1 gelijkspel in 2023

28-01-2023 20:43
3

Bayern München heeft zijn draai totaal nog niet kunnen vinden in 2023. Der Rekordmeister speelde voor de derde keer op rij met 1-1 gelijk, nu in eigen huis tegen Eintracht Frankfurt. Daardoor is de spanning weer helemaal terug in de Bundesliga.

Om afstand te houden op de rest van de competitie, was een overwinning noodzakelijk voor de ploeg van Julian Nagelsmann. Bayern maakte zoals verwacht het spel in de Allianz Arena, terwijl Eintracht vooral achterover leunde.

Ruim tien minuten voor rust leverde dat de 1-0 op voor de Duitse kampioen. Bayern zette een mooie aanval op, waarna de bal terechtkwam bij Leroy Sané. De aanvaller aarzelde niet en schoot raak. Daardoor kon de thuisploeg met een rustig gevoel de rust in gaan.

Bayern heeft het moeilijk
In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins, aangezien Bayern een stuk slordiger werd. Eintracht wist daar optimaal van te profiteren: Randal Kolo Muani maakte twintig minuten voor tijd namelijk de gelijkmaker, toen de Bayern-defensie openlag. Nagelsmann besloot direct daarna in te grijpen, door flink wat wissels door te voeren.

Die wissels zorgden echter niet voor een verschil. Het bleef 1-1, waardoor Bayern nog steeds wacht op zijn eerste overwinning van dit kalenderjaar. De voorsprong van de ploeg is inmiddels ook bijna verdwenen. Union Berlin staat nu nog maar één punt achter, terwijl RB Leipzig twee punten minder heeft. Eintracht staat nu even vijfde.