Wereldgoal Okereke is niet genoeg voor Cremonese tegen Inter en invaller Lukaku

28-01-2023 20:30

Internazionale heeft de tweede plaats in de Serie A heroverd. I Nerazzurri, met Romelu Lukaku als invaller in minuut 77, wonnen nipt van hekkensluiter Cremonese met David Okereke (ex-Club Brugge) en invaller Cyriel Desser (ex-KRC Genk): 1-2.

David Okereke, de concurrent van Cyriel Dessers, die op de bank begon, bracht de thuisploeg al snel op voorsprong tegen Inter. De ex-spits van Club Brugge draaide weg bij zijn directe tegenstander en krulde de bal van ver schitterend achter André Onana. Cremonese mocht even dromen van een stunt, maar Lisandro Martínez tekende tien minuten later al voor de gelijkmaker.

Inter drukte door en vuurde het ene na het andere schot af. Een voorsprong bleef echter uit, waardoor beide ploegen met een gelijke stand naar de kleedkamer gingen. Na rust nam Martínez Inter opnieuw bij de hand, door in minuut 65 voor de 1-2 te zorgen. Die voorsprong gaven de bezoekers niet meer weg, waardoor Inter in de Serie A over AC Milan klimt.

De achterstand op koploper SSC Napoli, dat nog een wedstrijd minder heeft, bedraagt nog tien punten.