Oud-Heverlee Leuven raakt ondanks goede kansen niet voorbij STVV

Oud-Heverlee Leuven raakt ondanks goede kansen niet voorbij STVV

28-01-2023 20:05
2

Oud-Heverlee Leuven is er ondanks enkele goede kansen niet in geslaagd om de drie punten te pakken tegen STVV. Het kwam op achterstand tegen de Truienaren, maar wist dat wel nog om te zetten in en gelijkspel: 1-1.

Zowel STVV als OHL stonden in de buik van het klassement bij het begin van de partij en waren nog in de running voor een ticket in de Play-Offs. Een overwinning was dus nodig, wat ook zorgde voor een verschroeiende start.

Het was vooral STVV dat aanvankelijk voor het meeste gevaar kon zorgen en uiteindelijk ook werd beloond. Na een mooie Japanse connectie kon Hayashi zijn ploeg op voorsprong brengen en kroop STVV in een egelsteling.

Het gaf OHL de mogelijkheid om zich weer in de wedstrijd te knokken en ten aanval te trokken. De Leuvenaren kregen ook verschillende mogelijkheden op de gelijkmaker, waaronder voor Patris. OHL was echter ongelukkig voor doel en wist niet te scoren.

In de tweede helft een nieuwe kans voor OHL om op gelijke hoogte te komen. Het kreeg ook wat hulp van STVV-verdediger Teixeira, die al snel een fout beging in het strafschopgebied. Jon Thorsteinsson faalde niet en maakte er 1-1 van.

STVV en OHL probeerden daarop nog een doelpunt te maken, maar hadden het moeilijk om ook echt tot goede kansen te komen. De beste kansen waren uiteindelijk toch voor OHL, dat ook Mario Gonzalez inmiddels op het veld had gebracht.

De Leuvenaren bleven aandringen, maar namen in het slot de voet toch van het gaspedaal. STVV leek uiteindelijk ook tevreden te zijn met het gelijkspel. Het bleef 1-1.