Jubilaris Pedri helpt Barcelona een handje voorbij Girona

Jubilaris Pedri helpt Barcelona een handje voorbij Girona

28-01-2023 18:49

FC Barcelona heeft zaterdag een minimale overwinning geboekt op Girona. De ploeg van hoofdtrainer Xavi verstevigt de koppositie en kan rustig achterover leunen en afwachten wat Real Madrid gaat doen. 

Xavi had tegen Girona weer een basisplaats ingeruimd voor Frenkie de Jong, die de afgelopen weken ook nog wel eens gespaard werd. Kansen waren spaarzaam en gevaar voor beide doelen bleef uit. Een tegenvaller voor Barcelona was het uitvallen van Ousmane Dembélé, die na 26 minuten naar zijn hamstring greep. Xavi bracht Pedri.

Achteraf een gouden wissel, omdat uitgerekend Pedri, die zijn honderdste wedstrijd voor Barcelona speelde, na rust voor het winnende doelpunt zorgde. De wedstrijd zat op slot, maar Pedri zette Barcelona op voorsprong. In de slotfase kreeg Girona nog een grote kans om een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar het ontbrak de thuisploeg aan geluk. In blessuretijd gaf de scheidsrechter Girona-trainer Michel nog rood vanwege commentaar op de leiding.

De voorsprong van Barcelona op Real Madrid bedraagt zes punten, maar De Koninklijke speelt zondag nog uit tegen Real Sociedad, de huidige nummer drie in Spanje.