Bellman scoort weer, RSCA Futures springt over Club NXT na zege tegen Virton

28-01-2023 19:01
6

Op bezoek bij Virton kende RSCA Futures weinig problemen met de degradatiekandidaat. De jonkies van Anderlecht gingen vlot voorbij Virton en haalde het met 1-3.

Na nog geen twintig minuten voetballen kon er al gevierd worden door de RSCA Futures, die via Enock Agyei op voorsprong kwamen. Die voorsprong werd nog wat veilig dankzij Henrik Bellman. De Zweedse aanwinst wist meteen heerlijke krul in minuut 28 voor de 0-2 te zorgen. Voor de middenvelder was het al zijn tweede doelpunt in Brusselse loondienst.

Virton wist net voor rust via Hakim Djamel Abdallah nog tegen te prikken, maar net na de pauze plaatste de altijd gevaarlijke Lucas Stassin de 1-3 eindstand op het scorebord.

Een belangrijke zege voor RSCA Futures, dat zich zo weer in de top zes heeft genesteld. Het klimt over Club NXT en heeft nu één punt meer dan de jonge Bruggelingen. Die hebben echter een wedstrijd minder gespeeld.