Westerlo maakt indruk en speelt een zwak Mechelen met 2-0 van de mat

Westerlo maakt indruk en speelt een zwak Mechelen met 2-0 van de mat

28-01-2023 18:14
3

KVC Westerlo kende een moeilijke periode. De club deed het al drie wedstrijden op een rij zonder overwinning. Zaterdag hoopte de club daar verandering in te brengen tegen KV Mechelen. Westerlo slaagde in haar opzet en speelde Malinois met 2-0 naar huis. 

Westerlo doet een goede zaak in de strijd om een ticket voor Play-Off 2. De club slaagt erin om nog wat druk op te voeren bij de achtervolgers. Het bleek een overtuigende zege te worden voor Westerlo dat zich nu op een mooie zevende plek in het klassement bevindt. Mechelen baalt na een kansloze partij en voelt de adem van Kortrijk in haar nek. 

Het kuipje had er duidelijk zin in op zaterdag. Onder de aanmoedigingen van het publiek nam Westerlo meteen KV Mechelen bij de keel. Chadli en Van den Keybus dwongen knap twee kansen af. Mechelen had het moeilijk om het tempo van de wedstrijd te bepalen. De ploeg geraakte maar niet in haar spel en mistte duidelijk sterkhouders als Storm, Hairemens en Da Cruz.

Vaesen kon een eerste klap toedienen aan Mechelen. De vervanger van Lyle Foster, die ondertussen het mooie weer maakt bij Burnley, knalde de 1-0 binnen. Het duurde een half uur vooraleer Mechelen ook iets kon tonen. Een afstandschot van Kavalée konn Bolat niet verrassen. Het bleek het enige wapenfeit van Mechelen te zijn voor de rust. 

In de tweede helft bleef Chadli onfortuinlijk achter in de kleedkamer. De voormalige Rode Duivel moest de wedstrijd staken met een blessure. Fred Vanderbiest, interimaris omdat Defour geschorst is, greep na rusten in en bracht twee verse krachten op het veld. Uiteindelijk bleek ook die wissel niets uit te maken. Westerlo en Vaesen knalden de tweede van de namiddag binnen. Boeken toe. Zeker nadat ook na het tweede doelpunt het wedstrijdbeeld  niet veranderde. Westerlo bleef vrank en vrij voetballen en liet een aantal mooie dingen zien. Een feest in Het Kuipje. Mechelen druipt met lege handen af.