Storck is duidelijk voor Kortrijk-Oostende: Belangrijkste wedstrijd van seizoen

Storck is duidelijk voor Kortrijk-Oostende: "Belangrijkste wedstrijd van seizoen"

28-01-2023 16:58
3

Bernd Storck neemt het met KV Kortrijk op tegen KV Oostende. De kustploeg doet het niet bijster goed en bengelt achteraan het klassement. Storck is dan ook erg duidelijk en eist een driepunter tegen het geplaagde Oostende.  

Storck nam het roer over van Custovic nadat die laatstgenoemd slechts twee maanden T1 was bij Kortrijk. Ondertussen loopt het al iets beter bij De Kerels. De sfeer bij Kortrijk staat dan ook in contrast met die in Oostende. De kustploeg pakte een 0 op vijftien en moet snel verandering hierin brengen. 

Woensdag vierde Storck zijn zestigste verjaardag. De keuzeheer hoopt dan ook op een mooi geschenk zaterdag. “We zullen moeten winnen, want anders zal het een verjaardagsfeestje in mineur worden”, klinkt het in HLN. “Dat wordt geen sinecure, want Oostende is een ploeg die niet wil voetballen. Ze hanteren voortdurend de lange bal. Persoonlijk ben ik geen fan van die speelstijl”, hekelt de T1 van Kortrijk. “Mijn team weet wat hen te wachten staat. We mogen geen risico’s nemen op onze eigen helft, want zij wachten op dat ene foutje.”

Mits een overwinning gelooft Strock dat zijn ploeg opnieuw een stap in de goede richting kan zetten. Storck verwacht veel inzet van zijn ploeg en gelooft dat het publiek een driepunter verdient. “Dit is een unieke kans om onszelf wat ademruimte te geven. Het is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.”