Er broeit iets rond Sambi Lokonga: Odegaard veegt 'm mantel uit, fans niet gegroet

Er broeit iets rond Sambi Lokonga: Odegaard veegt 'm mantel uit, fans niet gegroet

28 januari - 13:44
17

Albert Sambi Lokonga lijkt zich niet helemaal (meer) in zijn sas te voelen bij Arsenal FC. Vrijdagavond kreeg de middenvelder nog eens 45 minuten om zich te bewijzen in het prestigieuze FA-Cup-duel met Manchester City (1-0-verlies). Aan het eind van de partij maakten twee veelzeggende voorvallen duidelijk dat er een haar in de boter zit.

Bij de rust, toen het nog 0-0 stond, mocht Sambi Lokonga invallen bij Arsenal, waar Leandro Trossard overigens basiskracht was. Na enkele weifelende openingsminuten deed het gewezen Anderlecht-product het best aardig. Daar dacht Martin Odegaard echter anders over. In de blessuretijd, toen het kalf al verdronken leek voor The Gunners, schold de Noor zijn ploeggenoot de huid vol omdat die volgens hem uit positie liep.

In de bewuste fase wijst Odegaard richting Ilkay Gündogan, zodat Sambi Lokonga hem zou dekken. Onze landgenoot maakt echter een andere keuze, waardoor de Duitser van Man City enkele seconden later moederziel alleen aan de bal geraakt. Daarop grijpt Odegaard in door een overtreding te maken. Zijn frustratie uit hij met een veeg uit de pan voor Sambi Lokonga.

Kort daarna, na het laatste fluitsignaal, volgde een tweede opmerkelijke gebeurtenis. Sambi Lokonga besloot de meegereisde Arsenal-fans niet te gaan groeten en dook als eerste de spelerstunnel in. Spookte de scheldtirade van Odegaard nog door zijn hoofd of is er misschien sprake van transferkoorts? Het AS Monaco van Philippe Clement zou Sambi Lokonga in het vizier hebben.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie