Brys steekt ambitie niet onder stoelen of banken: Graag Europe Play-Off spelen

Brys steekt ambitie niet onder stoelen of banken: "Graag Europe Play-Off spelen"

28-01-2023 13:29
1

Oud-Heverlee Leuven blijft op jacht naar een ticketje voor de Europe Play-Off. Die ambitie durft trainer Marc Brys ook openlijk uit te spreken. Voorlopig staan zijn troepen nét buiten die top-acht, maar daar kan dit weekend al verandering in komen.

In de huidige stand komt OHL één puntje tekort om zich gedeeld zevende te mogen noemen. De thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden van deze zaterdag is op dat vlak belangrijk. De Limburgers bekleden namelijk dat ene plekje boven de Leuvenaars. "We willen graag Play-Off 2 (de Europe Play-Off, nvdr.) spelen en we staan op een punt van dat objectief. Dus is het belangrijk om tegen een rechtstreekse concurrent punten te pakken", windt Brys geen doekjes om het belang van de partij.

Die verbetenheid om de top-acht te halen zou langs beide kanten wel eens tot een zenuwachtige pot kunnen leiden. "STVV is een stugge ploeg", beseft Brys. "Ze slikken weinig doelpunten en spelen graag in de omschakeling. Iedereen heeft het lastig tegen hen. Ik verwacht een gesloten wedstrijd, maar we moeten geduldig blijven en het niet willen forceren."

OHL vat de thuiswedstrijd aan met het nodige vertrouwen, ondanks een 1-0-nederlaag bij Union Saint-Gilloise op de vorige speeldag. "We speelden een goede wedstrijd, hadden meer balbezit en meer en betere kansen. Alle statistieken waren in ons voordeel, maar we pakken geen punten", analyseert Brys dat duel. Tegen STVV moet hetzelfde spelniveau wél een driepunter opleveren.