Geen kans meer aan Belgische top? Mazzu treurt niet: Je m'en fous complètement

Geen kans meer aan Belgische top? Mazzu treurt niet: "Je m'en fous complètement"

28-01-2023 12:42
16

Voor Felice Mazzu staat er zaterdagavond (opnieuw) een emotioneel duel gepland. Met Sporting Charleroi ontvangt hij Union Saint-Gilloise, waar de trainer de voorbije twee jaar een prachtig sprookje schreef. Niettemin gingen beide partijen verbitterd uit elkaar. Bij Mazzu zijn nog niet alle wonden geheeld.

Na het vicekampioenschap met Union verhuisde Mazzu zowaar naar RSC Anderlecht, al was hij naar eigen zeggen graag in het Dudenpark gebleven. "Ik heb geen zin om er dieper op in te gaan, maar er waren meerdere redenen waardoor weggaan eigenlijk niet mijn keuze was. Meer zelfs: mijn vertrek bij Union is de grootste ontgoocheling uit mijn professionele leven", windt de Italobelg er geen doekjes om.

"Ik heb er twee fantastische jaren beleefd, met enkel positieve resultaten. Als je een team doet promoveren, als je herfstkampioen wordt, als je vicekampioen bent op het einde van het seizoen en het team zo kwalificeert voor de barrages voor de Champions League en uiteindelijk voor groepsfase van de Europa League, dat is het moeilijk om die groep te verlaten", somt Mazzu al zijn verwezenlijkingen bij Union op. Uit zijn "teleurstellend" afscheid heeft hij dan ook één les getrokken. "Dat respect niet het belangrijkste is in de voetbalwereld", klinkt het verbitterd.

Na zijn vroege ontslag bij Anderlecht klonk het luid dat Mazzu nooit nog een kans aan de Belgische top zou krijgen. "Je m’en fous complètement", is zijn kristalheldere antwoord daarop. "Ik heb zin om gelukkig te zijn, ik heb zin om op mijn manier te werken met mensen die mij begrijpen en die positief zijn. Wat anderen denken, kan mij niet schelen. Dus als grote clubs niet meer aan mij denken, dan kan mij dat niets schelen."

Betere versie
Zaterdagavond kan Mazzu zijn ex-club dus een peer stoven, al belooft dat geen kinderspel te worden. "Union is zelfs beter dan vorig seizoen", geeft hij ruiterlijk toe. "De kern is breder waardoor er meer wisselmogelijkheden zijn, zeker voorin. Er zijn ook andere profielen voorhanden dan toen ik er nog trainer was. Er zijn meerdere sleutels voor dat succes." Tot slot benadrukt Mazzu de kwaliteit van trainer Karel Geraerts en de transfercel van Union. Aan Charleroi om een antwoord te vinden op zoveel weelde.