Lavalée wil KV Mechelen helpen: Twee blessures op half seizoen meer dan genoeg

Lavalée wil KV Mechelen helpen: "Twee blessures op half seizoen meer dan genoeg"

28-01-2023 12:26

Na de 3-2-thuiszege tegen KV Kortrijk lijkt KV Mechelen gered, zeker als het er (naar alle waarschijnlijkheid) nog drie punten bij krijgt vanwege het gestaakte duel bij Sporting Charleroi. Dimitri Lavalée kan zo met wat minder druk aan het laatste derde van het seizoen beginnen. De geboren Luikenaar hoopt vooral om zelf wedstrijdfit te blijven.

Vorige zomer stapte Lavalée van Sint-Truiden over naar KV Mechelen, maar in de heenronde werd hij tot twee keer toe teruggeslagen met blessureleed. Sinds de WK-onderbreking staat hij er weer helemaal. Een derde kwetsuur wil hij dan ook vermijden. "Twee blessures op een half seizoen is al meer dan genoeg", lacht Lavalée in gesprek met Het Nieuwsblad.

Het was toch even slikken, die dubbele terugslag van de voorbije maanden. "Ik ben gewoonlijk niet vaak geblesseerd. Dus die vijf wedstrijden missen was al zwaar, want ik wilde me echt bewijzen bij mijn nieuwe ploeg, maar het zwaarste was die tweede blessure. Nog eens zes weken aan de kant. Ik heb bijna de hele heenronde gemist", doet Lavalée het verhaal. Dankzij zijn omgeving vond hij mentaal echter de kracht om terug te vechten, geeft hij aan.

Tandem met Bates
Toch heeft Lavalée zich zijn overstap naar Mechelen nog geen seconde beklaagd. "Absoluut niet! Al moet ik toegeven dat het niet meteen van een leien dakje liep", wijst hij naar zijn mindere vormpeil aan het begin van het seizoen. Nochtans gaven de verschillende trainers hem steeds voldoende vertrouwen. "Maar als je bij een nieuwe club komt, wil je ook meteen goede resultaten laten zien. We wonnen niet meteen, we waren nog wat zoekende onder een nieuwe trainer met een nieuwe tactiek, enzovoort", somt hij enkele afremmende factoren op.

De laatste weken vormt Lavalée een duo met de Schot David Bates. Die samenwerking vlot behoorlijk goed. "We zijn allebei verdedigers die houden van contact, we spelen tamelijk agressief en zoeken het duel op", vertelt hij. Door onder meer de operatie van Jordi Vanlerberghe beschikt Steven Defour ook niet over gek veel andere opties achterin. "Concurrentie is nodig om het niveau op te trekken. De coach zal wel de juiste keuzes maken over wie moet spelen", besluit Lavalée.