Vrancken vreest geen onderschatting tegen Seraing: Heel veel focus op training

Vrancken vreest geen onderschatting tegen Seraing: "Heel veel focus op training"

28 januari - 12:10
3

KRC Genk krijgt de eer om de 23e speeldag uit de Jupiler Pro League af te sluiten met een thuispartij tegen RFC Seraing. De autoritaire koploper als gastheer voor de rode lantaarn, dat moet toch een driepunter opleveren, zou je zeggen. Wouter Vrancken beseft evenwel dat onderschatting pijnlijke gevolgen kan hebben.

Genk zette tot nu toe weergaloze cijfers neer in de competitie, dus zou ook een tussendoortje als Seraing geen problemen mogen opleveren. Tenzij de Limburgers het te lichtzinnig opnemen, uiteraard. "Toch ben ik daar niet bang voor. Er was vrijdag heel veel focus op training en tijdens de bespreking", weerlegt Vrancken die mogelijkheid bij Het Belang van Limburg.

Toen de trainer het tactische plaatje van Seraing uit de doeken deed, kwamen zijn spelers zelfs zelf met oplossingen. "Ze speelden tegen Anderlecht in een andere veldbezetting dan de weken voordien en we willen op alles voorbereid zijn", aldus Vrancken. Volle concentratie zal zondagavond geboden zijn. "Want in België win je geen enkele wedstrijd, als je slechts 80 procent van je mogelijkheden aanspreekt. Het zou respectloos zijn om Seraing te onderschatten, een ploeg in acuut degradatiegevaar zal zich nooit zonder slag of stoot gewonnen geven."

Tot slot heeft Vrancken nog een reden om op z'n hoede te zijn voor Seraing. De Luikenaars pakken namelijk veel meer punten op verplaatsing (dertien stuks) dan thuis (amper twee). "Waarschijnlijk is het voor Seraing buitenshuis iets makkelijker om in de organisatie te blijven. Thuis is er automatisch meer drang om initiatief te nemen", reikt Vrancken een mogelijke verklaring aan. Vooral de omschakeling met "gevaarlijke aanvallers als Bernier en Vagner" kan pijn doen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s