'Brighton & Hove Albion hoort noodkreet en laat Caicedo tot 1 februari thuis'

'Brighton & Hove Albion hoort noodkreet en laat Caicedo tot 1 februari thuis'

28 januari - 12:00

Moises Caicedo hoeft zich zaterdag niet te melden bij Brighton & Hove Albion. Naar aanleiding van zijn bericht op social media moet de middenvelder thuisblijven. Caicedo, die vorig seizoen doorbrak bij K. Beerschot V.A., is niet blij omdat Brighton een vertrek naar Arsenal vooralsnog weigert.

Arsenal zou rond de zestig miljoen euro over hebben voor Caicedo, die niets liever wil dan de stap naar Londen maken. Omdat hij op Twitter zijn vertrekwens uitte, acht Brighton het verstandig om Caicedo uit de wind te houden. Hij hoeft zich daarom niet te melden voor de zaterdagtraining en zal zondag ook niet spelen tegen Liverpool. Sterker nog, volgens The Athletic hoeft Caicedo zich tot 1 februari, ná de transferperiode, helemaal niet te melden. Brighton verwacht dat hij het seizoen afmaakt bij de club.

'Ik ben Brighton dankbaar voor de kans die ze mij gegeven hebben in de Premier League. Ik denk dat ik altijd mijn best heb gedaan voor ze', aldus Caicedo. 'Ik voetbal altijd met een glimlach en met volledige inzet. Ik ben de jongste van tien broers en zussen uit een arm gezin in Ecuador. Het is mijn droom om de meest gedecoreerde speler in de geschiedenis van Ecuador te zijn.'

'Ik ben er trots op dat ik een recordbedrag voor Brighton kan binnenhalen, dat ze opnieuw kunnen investeren en daarmee succesvol kunnen blijven. De fans hebben me in hun hart gesloten en ze zullen altijd in mijn hart blijven. Ik hoop dat ze begrijpen waarom ik deze geweldige kans wil aangrijpen.' Aan het begin van vorig seizoen voetbalde Caicedo een half jaar bij Beerschot. Daarin maakte hij dermate indruk dat Brighton hem al bij de winterstop terugriep van zijn uitleenbeurt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s