Geen Vormer tegen Club Brugge: “Ik hou het collectief voor ogen”

Geen Vormer tegen Club Brugge: “Ik hou het collectief voor ogen”

28-01-2023 11:11
11

Ruud Vormer speelt op huurbasis bij Zulte Waregem en zal niet aantreden tegen huidige werkgever Club Brugge. Mbaye Leye liet zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de situatie.

Leye maakt zich geen zorgen. “De afwezigheid van Ruud Vormer is geen probleem voor ons want ik hou het collectief voor ogen. Natuurlijk is de figuur van Ruud belangrijk voor ons: zijn coaching en zijn rol de manier hoe we pressen is groot. Daarnaast brengt hij ook rust in balbezit. Daarnaast zie je hem natuurlijk graag samenspelen met jongens zoals Christian Brüls en Jelle Vossen die er terug bij is.”

Leye beseft wel het belang van Vormer. “De leiderscapaciteiten van Ruud zijn voor elke coach welkom. Dat is een pluspunt. Het doet me wat denken aan toen ik met Berrier begin 2012 terugkwam bij Zulte Waregem. Toen konden we ook de groep iets bijbrengen toen die wat ziek was. Nu zie je ook dat andere jongens hun niveau opkrikken dankzij de inbreng van Jelle en Ruud. Het vertrouwen is aanwezig, nu moeten we gewoon resultaten neerzetten.”