Vanhaezebrouck over refs: “Vind het raar, ze zetten hen gewoon in hun hemd”

Vanhaezebrouck over refs: “Vind het raar, ze zetten hen gewoon in hun hemd”

27-01-2023 19:12
9

KAA Gent won vorige speeldag met 0-3 van STVV. De Kanaries kregen een vroege rode kaart en deden hun beklag bij de Pro League. Die excuseerde zich vervolgens. Hein Vanhaezebrouck spreekt over de situatie.

Tegenover Het Nieuwsblad wijst Vanhaezebrouck naar de refs en het Refereeing Department. “Ik vind het raar dat Sint-Truiden gelijk krijgt voor die fase met Koita. Daar zetten ze hun scheidsrechters gewoon in hun hemd.”

HVH vond de rode kaart wel terecht. “Voor dergelijke fases verwachtten ze vroeger altijd rood. Ook al was het niet bewust. Samoise op Eupen vorig seizoen, dat was zogenaamd wél gevaarlijk. Ze vroegen zelfs twee speeldagen schorsing. En dan hebben ze het over consequentie.”

Volgens de coach was de fase gevaarlijk. “En dat ze spreken van geen intensiteit? Als je kijkt naar de beelden, zie je het scheenbeen van Hong plooien. Heb je al eens een scheenbeen zien plooien zonder intensiteit? Toen mijn spelers dat achteraf zagen op de bus, draaiden ze zich allemaal weg.”

Vanhaezebrouck gaat zijn relaas verder. “Ze voelden het zelf. Niet normaal hoe hij ontsnapt is. En dat ze de zogenaamde probleem-VAR aanvankelijk aanstellen om weer STVV te fluiten, dat is ook niet de eerste keer. Dit bevestigt wat ik al meer dan een jaar aan het zeggen ben. Spijtig genoeg.”