Riemer bevestigt directe lijn: Gemiddeld geeft Fredberg één suggestie per helft

Riemer bevestigt directe lijn: "Gemiddeld geeft Fredberg één suggestie per helft"

27-01-2023 17:31
20

RSC Anderlecht hoopt het tij te keren met twee Deense stuurmannen aan het roer. Trainer Brian Riemer wordt geruggesteund door CEO of Sports Jesper Fredberg. Die laatste wierp zich op het veld van RFC Seraing erg prominent op. Riemer geeft nu tekst en uitleg bij de rol van zijn landgenoot.

Op Seraing kwam Fredberg meerdere malen vol in beeld en het leek er ook op alsof hij communiceerde met de bank. Dat is inderdaad het geval, bevestigt Riemer. "Tijdens de wedstrijd is er een directe lijn tussen Roel Clement (een assistent, nvdr.) en Jesper", klinkt het op de persconferentie van de Anderlecht-trainer. Riemer legt ook de beweegreden uit. "Als trainer heb je niet het beste zicht op het speelveld. Vanop de tribune heb je een beter overzicht."

"Het is een manier voor ons om niets te missen en snel te reageren op spelfases. Het is dan aan ons op de bank wat we ermee doen en hoe we reageren", aldus Riemer. Die maakt wel duidelijk dat de inspraak van Fredberg al bij al beperkt is. "Gemiddeld gaat het om één suggestie per helft. We kunnen alle info uit de tribune goed gebruiken. Ik wil zowel mijn staf als mijn sportief directeur optimaal gebruiken. Als een moderne coach wil ik het maximale halen uit elke prestatie."