Antwerp mist Janssen tegen Anderlecht: Misschien op heel andere manier spelen

Antwerp mist Janssen tegen Anderlecht: "Misschien op heel andere manier spelen"

27-01-2023 16:50 Laatste update: 17:45
2

Royal Antwerp FC heeft het nieuwe jaar uitstekend ingezet. De oudste club van het land sleept de overwinningen weer vlotjes binnen en voetbalt bovendien frisser dan ooit. Tegen RSC Anderlecht is het dan ook favoriet, al moet Mark van Bommel wel topschutter Vincent Janssen missen.

De Nederlandse centrumspits is geschorst, aangezien hij tegen Standard Luik zijn vijfde gele kaart kreeg. Slecht nieuws voor Antwerp, dat de voorbije weken al een karrenvracht aan spelers moest missen door blessureleed. Voorlopig schiet enkel jeugdproduct Bruny Nsimba nog over als mogelijke nieuwe spits. "Bruny kan op de zijkant of centraal spelen", beaamt Van Bommel. "Maar misschien gaan we het deze keer wel op een heel andere manier doen. Wie weet?"

Of tovert Antwerp een ander konijn uit de hoge hoed? De 24-jarige Gyrano Kerk traint al enkele dagen mee op de Bosuil. Het is een publiek geheim dat The Great Old hem graag wil overnemen van Lokomotiv Moskou. Het papierwerk is nog niet rond, maar mogelijk komt dat nog op tijd in orde. "Of ik denk dat Kerk tegen zondag aangesloten en speelgerechtigd geraakt? Die vraag schuif ik door naar een paar verdiepingen hoger", liet Van Bommel zich niet betrappen op een slippertje. De trainer wilde wel meegeven dat Kerk klaar lijkt voor speelminuten áls de deal voor zondag rond is.

Hoe dan ook zal Antwerp er alles aan doen om de drie punten te pakken in Anderlecht. Gezien het huidige verschil in vormpeil tussen beide clubs zou dat moeten lukken, al blijft Van Bommel op zijn hoede. "Het is niet omdat Anderlecht een wat mindere reeks heeft neergezet dat dit plots geen topwedstrijd meer zou zijn. Of Anderlecht nu eerste, tweede of vijftiende staat: dit soort matchen staat op zich. Volgens mij staat Anderlecht ook ver onder zijn waarde geklasseerd", besluit hij.