Van der Elst volgt nakende deal-Vanzeir niet helemaal: Stap hogerop is dit niet

Van der Elst volgt nakende deal-Vanzeir niet helemaal: "Stap hogerop is dit niet"

27-01-2023 16:33
11

Dante Vanzeir lijkt voor een buitenlands avontuur te kiezen. De aalvlugge aanvaller van Union Saint-Gilloise zou op het punt staan om een transfer te maken naar New York Red Bulls. Die nakende overstap doet bij Franky Van der Elst toch even de wenkbrauwen fronsen.

Vorig seizoen was Vanzeir nog een absolute revelatie bij Union, dat op haar beurt vriend en vijand verraste. Ook deze jaargang is onze landgenoot toch weer goed bij schot. Hij zit nu aan tien competitietreffers. Die prestaties hebben de aandacht gewekt van New York RB. Een overstap naar de Major Soccer League is lang niet zo alledaags.

Van der Elst vraagt zich dan ook af welke beweegredenen Vanzeir drijven. "Een stap hogerop is dit niet voor Vanzeir. Misschien denkt hij: de echte top zit er net niet in voor mij", wikt en weegt de analist bij Het Nieuwsblad. Zelf heeft Vanzeir nog geen toelichting gegeven bij de mogelijke transfer.

Overigens zou Union al druk bezig zijn met een opvolger. Bij PSV hoopt het Belgisch jeugdinternational Yorbe Vertessen los te weken. Die heeft een gelijkaardig profiel als Vanzeir.