Vandenbempt: De Bruyne was voor één keer de verkeerde winnaar

Vandenbempt: "De Bruyne was voor één keer de verkeerde winnaar"

27 januari - 13:44
10

Simon Mignolet (Club Brugge) en Nicky Evrard (OH Leuven) wonnen woensdag de Gouden Schoen, maar Thibaut Courtois greep naast de prijs van beste Belg in het buitenland. Peter Vandenbempt had graag drie keepers aan het feest gezien.

Peter Vandenbempt blijft zich toch verbazen om de verkiezing van Beste Belg in het buitenland. "En toch is De Bruyne (Manchester City) voor één keer de verkeerde winnaar. En niet enkel omdat zijn najaar inclusief de wereldbeker naar zijn maatstaven redelijk gewoon was. Veel kans dat De Bruyne er zelf ook zo over denkt, zoals hij in Qatar na het duel met Canada ook hogelijk verbaasd was over zijn uitverkiezing tot Man van de Match. En niet Courtois. Ook toen al", zo schrijft hij in zijn column voor Het Nieuwsblad.

Ballon d’Or
Vandenbempt neemt de Ballon d’Or verkiezing ook als voorbeeld. "Met lichte overdrijving gesteld: Real Madrid was in La Liga en in de Champions League een tweemansploeg met Benzema en Courtois en in de finale in Parijs bleef alleen onze landgenoot nog over. Algemeen erkend als een uitzonderlijke individuele prestatie in de grootste match van het jaar in het internationale clubvoetbal. Het is even onbegrijpelijk als een doordeweekse VAR-beslissing dat hij dan niet bovenaan staat. Drie doelmannen naast mekaar was mooi geweest, over een jaar of dertig proberen we het nog een keer" zo concludeerde Vandenbempt.

Het is geen verrassing dat het voor een keeper lastiger is om in de spotlight te staan dan een aanvaller en een redding wordt sneller vergeten dan een doelpunt. Dit maakt de Gouden Schoen-uitreikingen van Simon Mignolet en Nicky Evrard extra bijzonder.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie