Mentor Kumordzi over Paintsil in vorm: ''Ik wist dat dit in hem zat''

Mentor Kumordzi over Paintsil in vorm: ''Ik wist dat dit in hem zat''

27-01-2023 09:30 Laatste update: 09:43
2

Joseph Paintsil is de laatste tijd op dreef bij KRC Genk. De aanvaller maakte 7 doelpunten en zorgde voor 12 assists dit Jupiler Pro League-seizoen. Mentor Bennard Kumordzi sprak zich uit over de ontdekking van de Ghaneese aanvaller.

Kumordzi (37) was zelf ook actief in de Jupiler Pro League bij onder andere KRC Genk. ''Ik heb hem aanbevolen bij Dimitri de Condé. Die vond het een interessante speler, maar wilde nog niet toehappen'', vertelde Kumordzi over de ontdekking en aanbeveling van Paintsil aan Het Belang van Limburg. Paintsil vertrok toen tevergeefs naar Ferencvaros. Daar speelde de aanvaller zich echter opnieuw in de kijken waardoor meerdere clubs hem in het vizier kregen.

''Joe kon kiezen tussen drie clubs, eentje uit de Bundesliga, Anderlecht en Genk'', vertelde Kumordzi over de opties van Paintsil. ''In Genk had ik meer controle over hem dan in Brussel'', aldus Kumordzi die de aanvaller dan ook liever in Genk aan de slag zag gaan.

Paintsil staat op dit moment met KRC Genk op een stevige eerste plaats in de Jupiler Pro League met 55 punten uit 21 wedstrijden. Daarmee staat Genk 6 punten los van de nummer 2 Royale Union Saint Gilloise. Aankomende zondag speelt KRC Genk tegen RFC Seraing