OFFICIEEL: Nilis nieuwe spitsentrainer jeugdopleiding KRC Genk

OFFICIEEL: Nilis nieuwe spitsentrainer jeugdopleiding KRC Genk

27-01-2023 09:10 Laatste update: 10:24
8

Luc Nilis is de nieuwe spitsentrainer binnen de jeugdopleiding van KRC Genk. De voormalig Rode Duivel gaat voltijds spitsen van de U15 trainen en staat daarmee in nauw contact met de hoofdcoaches van de jeugdteams. Dat bevestigt KRC Genk

Luc Nilis staat bekend als één van de beste spitsen die België ooit heeft gekend. De spits won in Nederland twee maal de Gouden Schoen in dienst van PSV. Daarnaast was Nilis in eigen land actief bij FC Winterslag en RSC Anderlecht. Ook speelde de aanvaller in de Premier League bij Aston Villa. Daar liep de topspits helaas een beenbreuk op, waardoor zijn loopbaan in de knel kwam. Nilis besloot dan ook op zijn loopbaan te stoppen.

''We zijn enorm trots dat we Luc voltijds in dienst kunnen nemen in onze jeugdwerking. In zijn actieve voetbalcarrière was hij een genie op het veld. We zijn ervan overtuigd dat hij onze jonge talenten op gebied van vista, (trap)techniek en looplijnen de kneepjes van het vak leren en hen ka lanceren voor een mooie carrière'', vertelde Head of Footbal Dimitri de Condé.

''De jeugdopleiding van KRC Genk geniet wereldwijde faam. Vele absolute wereldtoppers hebben hier de basis gelegd van hun roemrijke carrière. Het bewijs werd gisteren nog geleverd op het Gala van de Gouden Schoen. De volledige top drie van beste Belgen in het buitenland zijn namelijk opgeleid in onze Academy.  Ik hoop mijn ervaring te kunnen overbrengen aan de jonge spelers die hier vandaag rondlopen en hen naar een volgend niveau te brengen'', aldus Nilis over de eer om de KRC Genk-jeugd te mogen trainen.

Nilis kenmerkte zich door zijn traptechniek en zowel met links als rechts te kunnen trappen. In zijn professionele loopbaan trof de spits 254 keer het doel in de Jupiler League, Eredivisie en Premier League.