'Union is dicht bij afronden transfer Vertessen'

'Union is dicht bij afronden transfer Vertessen'

27-01-2023 08:50 Laatste update: 08:55
23

De kogel lijkt door de kerk voor Yorbe Vertessen. De snelle aanvaller van PSV is op weg naar Royale Union Saint Gilloise. Union hoopt de transfer eerdaags af te ronden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De nummer 2 uit de Jupiler Pro League wil met Vertessen een vervanger aantrekken Dante Vanzeir, die naar de New York Red Bulls vertrekt. Vertessen beschikt over snelheid en diepgang en heeft daarmee vergelijkbare kwaliteiten als die van Vanzeir. Union lijkt met het aantrekken van Vertessen Royal Antwerp FC, dat ook oog heeft voor de aanvaller, te snel af te zijn.

Het lukte Vertessen niet om een vaste waarde te worden in het elftal van PSV en de prestaties waren wisselvallig. Vertessen viel vooral op in de Europa League, waar de aanvaller 2 keer tot scoren kwam dit seizoen. In de Eredivisie speelde de aanvaller slechts 8 maal.

PSV is op dreef in de onderhandeling met Jupiler Pro League-clubs. Nu Vertessen de deur uit lijkt te gaan, haalde de club uit Eindhoven Fabio Silva van RSC Anderlecht eerder al binnen.