OFFICIEEL: Ajax neemt per direct afscheid van Schreuder (ex-Club Brugge)

OFFICIEEL: Ajax neemt per direct afscheid van Schreuder (ex-Club Brugge)

27-01-2023 00:18
22

Ajax neemt per direct afscheid van trainer Alfred Schreuder. Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar na het gelijkspel tegen FC Volendam bevestigd. Ook assistent Matthias Kaltenbach vertrekt.

Ajax ziet onvoldoende verbetering, zegt Van der Sar bij ESPN. "Het is niet meer te doen om door te gaan", aldus de Ajax-directeur. Het puntenverlies tegen Volendam was de druppel voor de clubleiding. Ajax wist de laatste zeven wedstrijden niet te winnen - een negatief clubrecord.

Na achttien speelrondes staan de Amsterdammers op de vijfde plek in de Eredivisie met zeven punten minder dan Feyenoord. Schreuder verscheen donderdagavond niet voor de camera. In plaats daarvan meldde Van der Sar zich om het nieuws bekend te maken. Schreuder en Kaltenbach zijn formeel op non-actief gesteld.

Voorafgaand aan Ajax-Volendam riep de F-Side, de fanatieke aanhang van de regerend landskampioen, al op om witte zakdoekjes mee te nemen naar de wedstrijd. In de vijfde minuut begon het protest. In het kielzog van Schreuder vertrekt ook zijn vertrouweling Kaltenbach.

Schreuder volgde afgelopen zomer Erik ten Hag op als trainer van Ajax. Hij kwam over van Club Brugge, dat hij naar het kampioenschap leidde in ons land, en tekende tot medio 2024. 'Het vele puntverlies en het gebrek aan ontwikkeling van het team zijn de hoofdoorzaken van dit besluit', luidt de verklaring van Ajax.