Wullaert legt clown-emoji uit na Gouden Schoen-verkiezing: “Onprofessioneel”

Wullaert legt clown-emoji uit na Gouden Schoen-verkiezing: “Onprofessioneel”

26-01-2023 23:45
22

Tessa Wullaert reageerde na de verkiezing van de Gouden Schoen veelzeggend op Instagram met een clown-emoji. Wullaert werd tweede na Nicky Evrard.

Tegenover Sporza legde Wullaert de reactie op sociale media uit. "Dat is volledig verkeerd opgevat. Die clown was vooral gericht naar de organisatie. Als je ziet dat ze denken een van de genomineerden te interviewen, maar het eigenlijk haar zus is, dan besef je dat het er nog te onprofessioneel aan toe gaat."

Volgens Wullaert verloopt de stemming niet eerlijk. "Het is ook al jaren zo dat er mensen voor deze trofee mogen stemmen die er eigenlijk te weinig vanaf weten. De stemming verloopt dan nog eens helemaal anders dan bij de mannen, met één in plaats van twee stemronden. Dat kan beter."

De ex-Anderlecht-speelster feliciteerde naar eigen zeggen Evrard ook meteen, maar niet persoonlijk. "Maar ik heb het recht om voor mezelf op te komen. Ik heb een stem en probeer die ook te gebruiken om dit soort zaken aan te klagen. Alleen wordt mij dat niet altijd in dank afgenomen."