Kritiek op aanwinst Antony: 'Hij is te licht, hij wil altijd naar binnen trekken'

Kritiek op aanwinst Antony: 'Hij is te licht, hij wil altijd naar binnen trekken'

26-01-2023 22:44
1

Sinds zijn overstap van Ajax naar Manchester United wist Antony nog niet consistent genoeg indruk te maken. De Braziliaan scoorde in zijn eerste drie Premier League-optredens, maar het is nu bijna februari en de teller in de competitie staat nog steeds op drie. Vanuit Engeland is er kritiek gekomen op de vleugelaanvaller.

Oud-Manchester United speler Lee Sharpe is voorlopig nog niet onder de indruk. "Ik denk dat hij sterk begon, maar toen deed hij dat trucje... Die ronddraaiende beweging waarvan iedereen dacht: 'Wat is hij aan het doen'?, begint hij in gesprek met Manchester Evening News. 

Vervolgens gooit Sharpe het over een andere boeg. "Ik denk dat hij te licht is. Hij heeft duidelijk veel kwaliteiten aan de bal, maar hij lijkt altijd naar binnen te willen trekken", doelt Sharpe op het handelsmerk van Antony. "Ik denk dat hij een beetje moet variëren."

"Hij moet zijn hoofd hooghouden. Het is moeilijk om je aan te passen aan de Premier League." Antony kwam in augustus over van Ajax voor ongeveer honderd miljoen euro.