OFFICIEEL: PSV stelt met Stewart een nieuwe technisch directeur voor

OFFICIEEL: PSV stelt met Stewart een nieuwe technisch directeur voor

26 januari - 19:30 Laatste update: 21:57

PSV heeft Earnest Stewart aangesteld als de nieuwe technisch directeur. De 53-jarige Amerikaan volgt John de Jong op, die in september opstapte. Stewart treedt per 1 maart in dienst bij de Eindhovenaren. 

Stewart had nog een contract tot de zomer van 2026 bij de Amerikaanse voetbalbond. Daar was hij sinds 2018 werkzaam als technisch directeur. De oud-voetballer keert nu terug naar het voor hem bekende Nederland. Bij PSV tekent hij een contract tot medio 2027. 

"We hebben de tijd genomen om te zoeken naar iemand met brede en internationale ervaring. Earnest past met zijn verleden en huidige rol perfect in dit profiel. Daarom zijn wij ontzettend blij dat hij per 1 maart ons directieteam komt versterken", aldus algemeen directeur Marcel Brands in een bericht op de clubsite. 

Stewart, die in het Brabantse Veghel opgroeide, was tot 2005 actief als voetballer voor onder meer VVV-Venlo, Willem ll, NAC Breda en het Amerikaanse DC United. Hij speelde ook 101 interlands. Na zijn carrière als profvoetballer werd hij TD van VVV, NAC, AZ en later Philadelphia Union. 

PSV was na het vertrek van De Jong naarstig op zoek naar een nieuwe TD. De RVC verweet De Jong destijds dat het hem niet was gelukt om Cody Gakpo te verkopen op Deadline Day. Deze winter vertrok Gakpo alsnog naar Liverpool. PSV trok dan weer op zijn beurt Fabio Silva (ex-RSC Anderlecht) aan. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie