Standard liet Dragus uit financiële redenen vertrekken: 'Zo premie ontweken'

Standard liet Dragus uit financiële redenen vertrekken: 'Zo premie ontweken'

26 januari - 17:44
2

Standard Luik heeft donderdag niet één, maar twee aanvallers laten vertrekken. Aleksandar Boljevic leek al even niet in de bovenste schuif te liggen op Sclessin, maar het afscheid van Denis Dragus doet wel wenkbrauwen fronsen. Het Roemeense woelwater behoorde toch bij de sterkhouders. Achter zijn verhuis naar Genoa FC zit echter voornamelijk een financiële drijfveer.

Dragus gaat in het vervolg van het lopende seizoen aan de bak bij Genoa, dat hem in eerste instantie huurt. De Italianen hebben echter ook een aankoopoptie bedongen. Die zou twee miljoen euro bedragen, meldt L'AvenirStandard lijkt zo al bij al makkelijk afstand te doen van de talentvolle Dragus, die met vier competitietreffers gedeeld topschutter was bij De Rouches.

De financiële werkelijkheid anno 2023 laat Standard evenwel nauwelijks een andere keuze. Genoa kon de clubleiding overtuigen door het hele salaris van Dragus over te nemen. De Roemeen verdient naar Luikse normen goed zijn boterham. Bovendien zag Standard nog een tweede, eveneens economische beweegreden. Binnenkort zouden enkele spelers, onder wie Dragus, namelijk een premie moeten krijgen voor geleverde prestaties. Nu de aanvaller vertrokken is, vervalt die blijkbaar.