Pro League heeft krijtlijnen seizoen 23-24 klaar: opener eind juli, slot eind mei

Pro League heeft krijtlijnen seizoen 23-24 klaar: opener eind juli, slot eind mei

26 januari - 17:13
5

De Jupiler Pro League draait op volle toeren, maar achter de schermen zijn de bobo's al bezig geweest met de voorbereiding op het volgende seizoen. De grote krijtlijnen en de belangrijkste data staan inmiddels vast. Eind juli wordt het startschot gegeven, eind mei volgt de ontknoping.

Via haar eigen kanalen maakt de Pro League de eerste contouren van de komende campagne bekend. Op vrijdag 28 juli staat de openingswedstrijd van de nieuwe JPL op het programma. Welke ploegen dat duel zullen betwisten, wordt uiteraard pas later bepaald. Een week voordien vindt overigens al de Supercup plaats. De reguliere competitie, die door de drie degradanten na het huidige seizoen met slechts zestien ploegen betwist wordt, kent haar laatste speeldag in het weekend van 15 maart 2024.

Na een tweetal weken welverdiende rust vatten de gelukkigen de Play-Offs aan. Die duren in totaal twee maanden, tot en met zondag 26 mei. Mogelijk volgt er dan een titelduel als absolute apotheose. Eén van de wijzigingen zit ook in de langere winterperiode. Van 28 december tot 18 januari moeten de voetballers uit onze hoogste klasse niet aan de bak in officiële wedstrijden.

Daarnaast weten ook de ploegen uit de Challenger Pro League hoe het er volgend seizoen aan toe zal gaan. De eerste speeldag opent op vrijdag 11 augustus. Op zondag 21 april trekken de zestien ploegen een streep onder de reguliere fase. Ook op het tweede niveau zullen er Play-Offs zijn. Van 26 april tot en met 26 mei mogen de beste clubs zich uitleven en strijden om promotie. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie