Mignolet pakt Gouden Schoen: Duidelijker kan een winnaar niet zijn

Mignolet pakt Gouden Schoen: "Duidelijker kan een winnaar niet zijn"

26-01-2023 13:44
17

Simon Mignolet heeft zoals verwacht de Gouden Schoen gewonnen. Marc Degryse vindt dat terecht. Zijn enorme voorsprong spreekt boekdelen. 

Mignolet won met 451 punten voorsprong op ploegmaat Casper Nielsen. "Duidelijker kan een winnaar niet zijn", aldus Degryse bij Het Laatste Nieuws"Simon Mignolet heeft er misschien geen spannende verkiezing van gemaakt. Hij was de man die Club Brugge kampioen heeft gemaakt. Hij was de man die Club Brugge heeft laten overwinteren in de Champions League - hij keepte een paar ongelooflijke wedstrijden."

Nog nooit was het verschil met de nummer twee zo groot. "Er was geen enkele voetballer opgewassen tegen hem. Zelfs als er nog topspelers in de Belgische competitie waren opgestaan, dan nog is de kans klein dat ze sterker waren geweest dan Mignolet. Want doe het maar eens, in twee competitiehelften zo dominant zijn. Een heel jaar aan een stuk de beste zijn. Dat is zeer zeldzaam."

Het vorige record stond nog op naam van Vincent Kompany. Hij won de Gouden Schoen in 2004 met 403 punten voorsprong op Luigi Pieroni.