Dragus verlaat Standard om een duidelijke reden: “Problemen met discipline”

Dragus verlaat Standard om een duidelijke reden: “Problemen met discipline”

26-01-2023 11:13

De 23-jarige Roemeen wordt met een aankoopoptie van 2 miljoen euro uitgeleend aan Genoa. Denis Dragus speelde zijn laatste wedstrijd voor Standard op het veld van Antwerp. La Dernière Heure geeft een inkijk in de reden van zijn vertrek.  

Sinds zijn komst in 2019 is de Roemeen er nooit in geslaagd om unaniem het vertrouwen te winnen. Vier jaar geleden gaf Michel Preud'homme, die hem meer als een gok op de toekomst beschouwde, hem voor zijn vertrek nooit echt een kans. Maar voor zijn vertrek had Preud’homme al gewezen op de disciplinaire problemen in het spel van de spits.

Er lijkt dus een probleem te zijn met zijn discipline op het veld. Tactische richtlijnen zouden niet helemaal correct worden uitgevoerd. Het volgende seizoen maakte Philippe Montanier namelijk dezelfde opmerking en in september 2020 was Dragus al uitgeleend aan Crotone. Maar terug in Sclessin in de zomer van 2021 was de Roemeen klaar om zijn kans te grijpen. Hij eindigde het seizoen met zes doelpunten en twee assists zonder echt te overtuigen.

Dit seizoen had de komst van Ronny Deila de Roemeen echter wel een boost gegeven. "Hij geeft me meer vertrouwen dan zijn voorgangers. Ik ben hier nu drie jaar; het is normaal dat ik volwassener ben”, klonk het in het begin. Toch bleek Deila gefrustreerd achter te blijven met opnieuw een gebrek aan regelmaat. De Roemeen wisselde goede met slechte prestaties af. "Ik ben niet blij met zijn vertrek. Ik heb al gezegd dat hij misschien de speler is met het meeste talent. Maar in termen van collectieve discipline boekt hij geen vooruitgang", aldus Deila.