Rode Duivels hadden trofee aan Courtois gegeven: “Meer dan verdiende winnaar”

Rode Duivels hadden trofee aan Courtois gegeven: “Meer dan verdiende winnaar”

26 januari - 11:45 Laatste update: 10:58
5

De Gouden Schoen 2022 leek er eentje te worden voor de keepers. Simon Mignolet was door de Play-Offs gevlogen. Nicky Evrard schitterde bij de Red Flames en Thibaut Courtois had de Champions League gewonnen. Het was ei zo na de samenvatting van het gala. 

De eerste twee werden gekroond. Niet de derde. Een keuze die enig onbegrip opriep. Kevin De Bruyne snoepte de trofee voor de neus van Courtois af. Het betekende meteen de derde keer dat de middenvelder de prijs in ontvangst mocht nemen. 

Jan Vertonghen leek de trofee aan zijn doelman bij de Rode Duivel te gunnen. "Het zijn allebei kanshebbers", zei hij tegen VTM. "Maar Thibaut won de Champions League met een ongelooflijke prestatie in de finale. Natuurlijk is Kevin een verdienstelijke winnaar. Met zo'n beslissende prestatie had ik waarschijnlijk voor Thibaut gekozen." Ook Mignolet leek dezelfde mening toegedaan. "Hij gaf La Liga en de CL aan zijn club. Als je het net zo goed doet als hij als keeper, is de trofee van jou. In de Champions League-finale werd hij onsterfelijk," aldus Mignolet voor de uitreiking. 

"Als ik moest kiezen, zou ik Thibaut Courtois nemen", kondigde Hans Vanaken aan op de rode loper aan het begin van de ceremonie. "Hij is de meest consistente geweest en heel belangrijk voor zijn team. Hij won de Champions League en werd ook kampioen. Een meer dan verdiende winnaar." Toby Alderweireld sloot zich daarbij aan. "Thibaut heeft een uitstekend seizoen achter de rug met deze Champions League. Tot aan de finale toonde hij zich de beste en hielp hij zijn team winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie