Verhaeghe over mogelijke managementrol voor Mignolet: “Te snel is niet goed”

Verhaeghe over mogelijke managementrol voor Mignolet: “Te snel is niet goed”

26-01-2023 10:44
7

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe ziet zijn doelman de meest prestigieuze prijs in het Belgische voetbal in ontvangst nemen. Verhaeghe reageert vol fierheid en en blikt vooruit op een volgende stap in zijn carrière. 

Verhaeghe gelooft eerst en vooral dat dit een extra stimulans kan zijn voor zijn spelers. Hij gelooft dat deze prijs een uiting is van het succes dat Mignolet samen met de ploeg heeft bereikt. De voorzitter geeft verder aan dat het ook een viering is van de mens ‘Mignolet’. De doelman lijkt een aantal kwaliteiten te bezitten die ook in een managementsfunctie van pas kunnen komen.

Toch lijkt Verhaeghe niet meteen ee te gaan in dit verhaal.  “In voetbal wordt zo veel verteld over wat iemand na zijn carrière kan doen. Wat heel duidelijk is: het métier van een club runnen is een heel ander vak dan op het veld staan. Daar heb je nog andere scholing voor nodig”, klinkt het bij de voorzitter in Het Nieuwsblad

“Als je bereid bent daardoor te gaan en dat te leren, dan kan je daarin iets betekenen. Maar dat is heel ander leven dan op het veld staan. Dat is zoals trainer worden ook een métier is. Wie daarin te snel gaat, is meestal niet goed.”