‘River Plate onderhandelt over terugkeer van Balanta (Club Brugge)’

‘River Plate onderhandelt over terugkeer van Balanta (Club Brugge)’

26-01-2023 10:31
6

De wintermercato loopt stilletjes aan op z’n einde. Het woord ‘stilletjes is hier misschien niet helemaal op z’n plaats, aangezien het vaak nog dondert op het eind van zo’n periode. Bij Club Brugge kan er ook nog het een en ander verschuiven in de kern. 

Een van de spelers die in belangstelling staat van andere clubs is Eder Balanta. De verdedigende middenvelder van Club Brugge geniet interesse van onder andere River Plate. De Argentijnse topclub zou ondertussen al onderhandelingen zijn gestart. De Colombiaan startte zijn profcarrière bij River Plate en speelde er tot 2016. Volgens Emiliano Paludi verlaat hij Club Brugge en zijn er ook onderhandelingen bezig tond een overstap naar het Turkse Basaksehir. ‘Maar er staat nog niets vast’, aldus de journalist van verschillende River Plate-kanalen. 

Balanta speelt al sinds 2019 bij de landskampioen van vorig seizoen. In de kleuren van Blauw-Zwart won Balanta al drie keer de Jupiler Pro League. Dit seizoen kwam hij slechts in negen JPL-duels in actie. Daarin verzamelde hij 279 speelminuten. Bij Club Brugge heeft Balanta nog een contract tot medio 2024.