Club Brugge-voorzitter Verhaeghe over Mignolet: ”Hij draagt ons DNA”

Club Brugge-voorzitter Verhaeghe over Mignolet: ”Hij draagt ons DNA”

26-01-2023 09:34
8

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe is fier op Simon Mignolet, de voorzitter zag zijn doelman de Gouden Schoen winnen en dat zorgde ervoor dat Verhaeghe zich dankbaar en vereerd voelde.

De positieve emoties waren sterk aanwezig bij Verhaeghe nadat duidelijk werd dat de prijs naar Mignolet zou gaan. “Ik ben dankbaar en vereerd. Simon verdient dat, hij heeft het zelf afgedwongen. Niet alleen was hij de beste voetballer, dit is ook een blijk van erkenning voor zijn carrière, vanuit België. We hebben met hem drie titels op rij gewonnen. Dit is een goed signaal naar spelers dat je pas individuele prijzen pakt als je als team prijzen pakt,“ zo vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

Voorzitter Verhaeghe wilde ook de nadruk leggen op de mens achter de voetballer. ”Het is ook een mooie mens. Iemand die met beide voeten op de grond staat en ons DNA in zich draagt. Met hem kan je goeie gesprekken voeren, die verder gaan dan de waan van de dag. Soms heeft hij ook al eens een moeilijk moment, zoals nu, maar daar maak ik me nul zorgen over. Deze prijs zal hem deugd doen. De spanning is er nu af. Hij kan nu weer rustig verder doen. Hij is een hele meneer, vandaar dat we ook zijn contract met vijf jaar hebben verlengd.”

Club Brugge is de afgelopen jaren erg dominant geweest wanneer het gaat om het winnen van prijzen op deze gala-avond. Het is voor Club Brugge nu de vijfde keer in de laatste zeven jaar dat de uitreiking van de Gouden Schoen naar een speler van Club Brugge gaat.