Taskforce KBVB mikt hoog: 'Löw en Pochettino op lijstje potentiële bondscoaches'

Taskforce KBVB mikt hoog: 'Löw en Pochettino op lijstje potentiële bondscoaches'

26-01-2023 08:05
12

De KBVB zet hoog in wanneer het gaat om de keuze voor een nieuwe bondscoach. Na het vertrek van Roberto Martinez is de taskforce van de KBVB op zoek naar een bondscoach en een technisch directeur.

Meerdere potentiële namen om de vacature van bondscoach in te vullen zijn al gelekt. Ex-Duits bondscoach Joachim Löw, gewezen Tottenham- en PSG-coach Mauricio Pochettino en de Portugees André Villas-Boas, zo meldt Het Nieuwsblad. Frank Vercauteren staat hoog op de lijst als nieuwe technisch directeur.

Voor de vacature van bondscoach is het aan de taskforce om te kijken welke opties sportief en financieel haalbaar zijn. Namen zoals Andrea Pirlo, Hervé Renard, Thierry Henry en Claude Puel zijn uit beeld verdwenen bij de KBVB.

Voor de vacature van technisch directeur wordt nadrukkelijk gewezen naar Frank Vercauteren. Maar er zijn meerdere kandidaten. ‘Huidig assistent-bondscoach Thomas Vermaelen liet op VTM weten dat hij openstaat voor de functie. Ook Michel Preud’homme ligt nog op tafel, maar wil hij wel? Timmy Simons en Johan Walem stelden zich ook kandidaat.’