Bursik gaat strijd aan met Mignolet bij Club Brugge: Spelen in Champions League

Bursik gaat strijd aan met Mignolet bij Club Brugge: "Spelen in Champions League"

26-01-2023 08:47
6

Club Brugge heeft met Simon Mignolet de Gouden Schoen in de eigen rangen, maar trok met Josef Bursik ook een nieuwe concurrent aan. De 22-jarige Engelsman ziet het ook groots en wil Mignolet in de toekomst uit de basis werken.

Bursik lijkt aangetrokken te zijn om het nakende vertrek van Senne Lammens op te vangen, maar de doelman legt zich niet neer bij een rol als tweede viool. "Volgende maand staat er een groots duel in de Champions League op het programma en dat is waarom ik hier ben. Om bij die wedstrijden betrokken te zijn en hopelijk ook te spelen", zegt Bursik aan Stoke Sentinel.

De kans dat Bursik die wedstrijden ook zal spelen, lijkt bijzonder klein. Een plekje op de bank ligt dus in het verschiet voor Bursik, die wel bijzonder tevreden is met zijn keuze voor Club Brugge. "Toen het aanbod van Club kwam, was ik zeer gefascineerd", geeft hij aan.

"Hoe meer mensen ik binnen de club sprak, hoe meer het me aantrok. De grootte van de club, de kansen in de Champions League... Het was geen moeilijke beslissing", aldus Bursik, die dit seizoen ook al zestien keer uitkwam voor Stoke City in The Championship.