Geëmotioneerde El Khannouss wordt 'Belofte van het Jaar': Heel trots op

Geëmotioneerde El Khannouss wordt 'Belofte van het Jaar': "Heel trots op"

26 januari - 07:40 Laatste update: 07:51
3

Bilal El Khannouss is verkozen tot Belofte van het Jaar op het Gala van de Gouden Schoen. De achttienjarige middenvelder van KRC Genk won met één punt verschil van AC Milan middenvelder Charles De Ketelaere.

Verkozen worden tot het grootste talent van het jaar in de Belgische competitie zorgde voor flink wat fierheid bij El Khannouss. "Ik ben hier heel trots op", vertelde het geëmotioneerde talent aan Het Laatste Nieuws. “Ik wist niet dat mijn mama hier zou zijn, dat maakt het weer heel mooi”

Zo klom El Khannouss van spelen in de jeugd van Genk, naar een vaste basisplaats in het eerste elftal van de koploper. “Op zes maanden tijd is het heel snel gegaan met mij. Ik speelde toen nog bij de U18 van Genk. In de voorbereiding mocht ik meetrainen met de eerste ploeg en heb ik gewoon mijn ding gedaan. Ik kreeg kansen van de trainer en speelde een WK. Ik ben enorm fier hierop. Het was ook heel nipt met Charles, zag ik”, zo bedankte El Khannouss ook zijn hoofdtrainer Wouter Vrancken.

El Khannouss was bij voorbaat al de favoriet voor het winnen van de prijs, toch kwam Charles De Ketelaere nog ontzettend dichtbij. De Ketelaere scoorde in de eerste stemronde al zijn 354 punten. El Khannouss kreeg al zijn punten in de tweede stemronde en dit waren er uiteindelijk 355, een zeer nipte overwinning.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie