OFFICIEEL: Danjuma (ex-Club Brugge) rondt transfer naar Tottenham Hotspur af

OFFICIEEL: Danjuma (ex-Club Brugge) rondt transfer naar Tottenham Hotspur af

25-01-2023 15:45 Laatste update: 15:49

De wonderlijke transfer van Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) is rond. Niet Everton, maar Tottenham Hotspur is zijn nieuwe club. De nummer vijf van de Premier League huurt de aanvaller tot het einde van het seizoen van Villarreal CF, mét optie tot koop.

Danjuma leek het seizoen af te maken bij Everton, werd medisch gekeurd, maakte kennis met zijn nieuwe ploeggenoten op trainingscomplex Finch Farm en sprak het doel uit om The Toffees in de Premier League te houden. Dat bleek allemaal weinig waard: dinsdag maakte de zesvoudig Oranje-international na het ontslag van Frank Lampard een U-turn en besloot hij naar Tottenham te verkassen.

Eerder deze maand werd bekend dat Danjuma op huurbasis mocht vertrekken bij Villarreal. Hij stond in de belangstelling van zowel PSV als Ajax, maar had meer oren naar een overstap naar de Premier League. Nottingham Forest en zijn oude club AFC Bournemouth toonden interesse, maar de keuze viel op Everton en uiteindelijk Tottenham Hotspur.

Spurs, getraind door Antonio Conte, beschikt met onder anderen Harry Kane, Heung Min-Son, Richarlison en Dejan Kulusevski al over een behoorlijke aanvalslinie, maar verwacht met Danjuma nog een extra kracht toe te voegen aan de selectie. 'Introducing the latest member of the Spurs family...', kondigt de Premier League-club zijn komst aan.

Danjuma is met Tottenham toe aan zijn zevende club, na periodes bij TOP Oss, PSV, NEC, Club Brugge, Bournemouth en Villarreal. Als hij goed presteert in Noord-Londen, lijkt hij niet meer terug te keren naar Spanje.