Parket ziet graag 14 verdachten voor rechter in sjoemelzaak verkoop Anderlecht'

Parket ziet graag 14 verdachten voor rechter in sjoemelzaak verkoop Anderlecht'

25-01-2023 08:30
157

De zaak over de verkoop van RSC Anderlecht krijgt een nieuw hoofdstuk. Het federaal parket heeft de raadkamer van Brussel verzocht om het dossier naar de correctionele rechter door te verwijzen. Het wil veertien personen vervolgen, waaronder voormalig voorzitter Roger Vanden Stock en ex-manager Herman Van Holsbeeck. Dat schrijft De Tijd.

Het zou gaan om een verzoek tot vervolging van 11 individuen en 3 venootschappen. Deze 14 verdachten zouden worden vervolgd voor een reeks aan feiten. Het zou namelijk gaan om oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen.

Volgens De Tijd zou Herman Van Holsbeeck aan de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie hebben pleging van fraude hebben toegegeven tijdens een verhoor. Naast de voormalig topman van RSC Anderlecht, zijn onder andere ex-voorzitter Roger vanden Stock, Jo Van Biesbroeck en René Trullemans verdachten in de zaak.

Makelaar Cristophe Henrotay en twee van zijn medewerkers worden ook verdacht. Eén van de venootschappen die verdacht wordt is Foot Innovation Limited, dat een vennootschap is van Henrotay.

Coucke misleid?
Het advocatenkantoor dat Anderlecht begeleidde tijdens de verkoop, Clifford Chance, staat ook in het vizier van het parket. Verder wil het parket advocaat Luc Deleu en het kantoor Van Landuyt en Vennoten, waarmee hij verbonden is, vervolgen. Deleu bestuurt Anderlecht sinds verleden jaar, samen met vertegenwoordigers Couckes en Alychlo. Er wordt vermoed dat de vorige eigenaren van Anderlecht Coucke te veel hebben laten betalen door hem te misleiden.