Kimmich redt pas in de slotminuut een punt voor Bayern, Bornauw en co halen uit

24-01-2023 22:33
1

Bayern München is dinsdagavond tegen onverwacht puntenverlies aangelopen in de Bundesliga. In de Allianz Arena werd het 1-1 tegen 1. FC Köln. Bij VfL Wolfsburg.gingen de ballen weer vlot binnen.

Al in de vierde minuut kwam Bayern op achterstand: Ellyes Shkiri werkte de bal bij de tweede paal achter doelman Yann Sommer. Vervolgens begon de Bayern-jacht op de gelijkmaker. In de eerste helft lukte er vrijwel niets, maar na rust - met invaller Ryan Gravenberch binnen de lijnen - liep het beter.

Gravenberch raakte de buitenkant van de paal met een afstandsschot en ook in het vervolg van de tweede helft had Bayern weinig geluk in de afronding. Toch pakte de ploeg van trainer Julian Nagelsmann nog een punt. Joshua Kimmich tekende met een wereldgoal voor de 1-1. Daley Blind bleef op de bank en moest zijn officiële debuut wederom uitstellen. Bayern blijft aan kop in Duitsland met vier punten meer dan nummer twee RB Leipzig.

Wolfsburg haalt weer uit
In Berlijn beleefde VfL Wolfsburg weer heerlijke wedstrijd. Drie dagen na de 6-0 zege op hoogvlieger SC Freiburg werd het 0-5 tegen Hertha BSC. Mattias Svanberg, Maximilian Arnold, Jonas Wind, Ridle Baku en Omar Marmoush scoorden. Sebastiaan Bornauw speelde de volledige match. Wolfsburg staat nu zesde.